Suomeksi

Maria Faria de Carvalhon MFC Dressage tarjoaa korkealaatuista kouluratsastusvalmennusta kaiken tasoisille ratsastajille, aina GP-tasolle asti.

Valmennuksen lähtökohta on hyvinvoiva hevonen ja tavoitteena on ratsastaa mahdollisimman pienin avuin, hevosta kuunnellen.

Maria Faria de Carvalho eli Mari on suomalaissyntyinen ratsastaja, joka on asunut pitkään Portugalissa ja kilpaillut kouluratsastuksessa myös kansainvälisesti.

suomesta portugaliin töihin nuorena

Mari aloitti ratsastuksen 9-vuotiaana. Valmistuttuaan nuorena aikuisena ratsastuksenohjaajaksi, Mari muutti Portugaliin, jossa hän on elänyt vuodesta 1992 lähtien.

Portugaliin muuttoa seuranneet ensimmäiset 15 vuotta Mari työskenteli Joao Pedro Rodriguesin johdolla Quinta da Marinha -nimisessä ratsastuskeskuksessa Cascaisissa.

JP Rodrigues on yksi Portugalin johtavia lusitanokasvattajia ja yksi kokeneimmista ja arvostetuimmista hevosten kouluttajista kouluratsastuksen alueella. Hänet tunnetaan myös kansainvälisesti Portugalin kuuluisan, klassisen ratsastuskoulun, Escola Portuguesa de Arte Equestren johtajana.

JP Rodriguesin johdolla Mari koulutti ja esitti monen tasoisia hevosia erilaisissa hevostapahtumissa. Lisäksi hän toimi opettajana ja opetti ratsastamaan pehmeällä, hevosta arvostavalla tavalla. Samassa tiimissä työskentelivät myös WE-mestari Pedro Torres sekä olympiakouluratsastaja Goncalo Carvalho.

menestystä kilpailukentillä

Vuosina 1995–2007 Mari osallistui lukuisiin kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin. Kansallisissa kilpailuissa hän voitti useita mestaruuksia sekä nuorten hevosten luokissa että Prix St. George ja GP-tasoilla.

Mari menestyi erinomaisesti esimerkikiksi ratsunsa Nuxequen kanssa: http://pedropassanha.pt/en/nuxeque.html 

Rodriquesin lisäksi Mari valmentautui säännöllisesti useiden huippuratsastajien, kuten saksalaisten Martina Hannoverin ja Rick Klaassenin sekä Portugalin olympiaratsastaja Carlos Pinton kursseilla.

Saatuaan kolmannen lapsensa vuonna 2008, Mari päätti kilparatsastusuransa, ja on siitä lähtien keskittynyt valmentamiseen ja hevosten kouluttamiseen.

Aktiivisen kilpauransa jälkeen Mari on keskittynyt kouluttamaan hevosia ja valmentamaan ratsukoita perusratsastuksesta aina gp-tasolle asti.

valmennus ja hevosten koulutus

Marin ratsastuksessa ja valmennuksessa biomekaniikka on tärkeässä asemassa. Hänellä on hyvä silmä nähdä illion hevonen liikkuu oikeassa tasapainossa niin, että etuosa pysyy mahdollissimman vapaana. Tällöin myös takajalat mahtuu alle. Marin valmennuksessa tärkeätä on perusasioiden laatu, koska kaikki vaativat ja GP-tason liikkeet perustuvat perusasioille. Kun perusasiat on kunnossa on eteneminen sujuvaa ja hevoselle mukavaa.

Mari on kouluttanut hevoset alkeista grand prix-tasolle asti. Koulutuksessa tärkeätä on se, että hevosen fysiikka ja psyyke kestävät terveinä läpi koko elämän. Hänen kouluttamansa hevoset ovat hyvinvoivia ja tekevät harjoitukset ilman jännityksiä vanhaan ikään asti. Marin oma entinen kisahevonen Relicario tekee edelleen yli 20-vuotiaana töitä opetusmestarina ja on elämänsä kunnossa. Tämä kertoo paljon Marin tavasta kouluttaa ja käsitellä hevosia.

Marin lempeästä, mutta tehokkaasta valmennustyylistä ovat päässeet nauttimaan portugalilaisten lisäksi ratsastajat Suomessa ja Sveitsissä, jossa Mari on käynyt säännöllisesti pitämässä klinikoita.

Marin valmennustyyli on pehmeä ja hevosta ymmärtävä. Jokaisella hevosella on omanlaisensa luonne, historia, synnynnäinen tasapaino, voima ja rakenne. Mari suunnittelee harjoitukset aina hevosen fyysisen ja psyykkisen kapasiteetin mukaan. Tavoitteena on auttaa hevosta löytämään rentous ja oma tasapaino, jolloin liikkeiden suorittaminen on helppoa. Ratsastajaa Mari ohjaa käyttämään entistä tehokkaammin istuntaansa, ei ratsastamaan kädellä.

Monipuolinen kokemus hevosten kouluttamisesta ja ratsastamisesta sekä Suomessa, Saksassa että Portugalissa on kerryttänyt tarkan silmän ja työkalupakkiin valtavasti harjoituksia erilaisten haasteiden ratkaisemiseksi. Olipa kyse sitten jäykkyydestä, haluttomuudesta tai kokemattomuudesta, Mari on taitava ratkaisemaan hevosen ongelman erilaisia tekniikoita ja jumppaharjoituksia hyödyntäen. Mikään ei ole mahdotonta, kun vain löydetään kullekin ratsukolle sopiva harjoitus.